Studnia w Parku przed Zamkiem

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 – efekty

  1. Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Prószkowie przy współpracy z Bankiem Żywności w Opolu z siedzibą w Luboszycach  realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  grudzień 2019 – wrzesień 2020.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

2. Pomoc żywnościowa trafiła do 72 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu gminy Prószków.

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

-  4,14308 ton żywności;

-  308 paczek żywnościowych;

Wyszukaj w serwisie